© 2016 by Notes for Peace
 

Våra samarbetspartners

VAD KAN JAG GÖRA FÖR FREDEN?

Här låter vi människor berätta om hur de valt att skapa förändring i världen. Vad kan jag göra för freden? Tillsammans gör vi skillnad!
  • Notes for Peace

Ida Wiklund - artisten vars texter berör på djupet.

Uppdaterad: 17 jul 2018

2016 stod artisten och låtskrivaren från Norduppland, Ida Wiklund på vår stora scen. Med en maffig symfoniorkester i ryggen, Idas magiska röst och texter spred hon ljus, kärlek och berörde på djupet. Notes for Peace träffar Ida för att tala om hur Ida valt att bidra till förändring genom musiken och låtskrivandet.Hur har du valt att skapa förändring i världen?

Jag försöker skapa förändring i världen genom att skriva låtar som kan beröra och väcka funderingar hos människor. Det känns extra bra i hjärtat när jag lyckas beröra och påverka andra människor med mina låtar kring ämnen som jag tycker är viktiga. Jag har t.ex. skrivit låtar som tar upp ämnen som hemlöshet, klyftorna i samhället, och andra svårigheter och orättvisor i livet. Men jag försöker alltid tänka på att det ändå ska finnas en hoppfullhet i texten, så att det inte blir alltför dystert. 


Var finner du din inspiration till dina låtar?

Låtskrivarprocessen kan se lite olika ut för mig från gång till gång. Ibland "skriver låten sig själv" mer eller mindre när jag sitter och spelar. Det kan vara så att man inte tänker efter så mycket utan mest bara "känner" sig till vad som låter bra och vad som är skönt att sjunga. Men oftast vill jag få ur mig tankar och känslor som jag går och bär på. Låtskrivandet blir som en ventil ut, lite som en dagbok. När jag skriver låttexter så har jag svårt för att bara hitta på saker från tomma intet, mina texter handlar alltid om saker jag själv varit med om, blivit berörd av eller fått berättat för mig av andra. Upplevelser från livet är helt enkelt min inspiration.


Vad drömmer du om?

Min dröm är att få fortsätta skriva musik och spela live så mycket som det bara går. När jag möter människor i publiken som berättar att mina låtar har betytt någonting för dom i deras liv så känns även mitt liv väldigt meningsfullt. 


Vilket är ditt viktigaste tips till andra? 

Jag tycker att alla ska tänka "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något."


Notes for Peace ska genomföras igen 2019 – vad tycker du om det och vad hoppas du få uppleva?

Det låter ju helt fantastiskt! Att få vara artist, som jag var, på "Notes for Peace" i Varberg 2016 var det absolut mäktigaste jag varit med om i hela mitt liv. En stor dröm för mig skulle ju självklart vara att få göra om det 2019. Jag håller på just i detta nu med en låt som handlar om att låta sig våga känna hopp om framtiden. Min ambition är att spela in den i slutet av sommaren och släppa den i början av hösten. Hoppas verkligen att vi får äran att samarbeta med varandra igen.Läs mer om Ida Wiklund här!


64 visningar