© 2016 by Notes for Peace
 

Våra samarbetspartners

VAD KAN JAG GÖRA FÖR FREDEN?

Här låter vi människor berätta om hur de valt att skapa förändring i världen. Vad kan jag göra för freden? Tillsammans gör vi skillnad!
  • Notes for Peace

Do not ask what others can do for you - but what you can do for others!

Uppdaterad: 18 jul 2018

Tinna Nilsson är en sprudlande glad och härlig människa som med sin fantastiska energi glänste och peppade alla i sin omgivning under Notes for Peace 2016 där hon var en av våra volontärer. Hennes generositet och vilja att göra saker för andra går inte att ta miste på. Tinna är bland annat sekreterare för Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna i Halland hon har rest, upplevt och berikats av alla möten och uppdrag som hon haft både i Sverige och utomlands. Vi på Notes for Peace är så tacksamma och önskar att det fanns väldigt många fler utav Tinnas kaliber i världen.


Vi ställde fyra snabba frågor till Tinna. Läs hennes svar nedan.Tinna Nilsson - Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna i Halland. Foto: Johanna SvanströmHur har du valt att skapa förändring i världen?

Jag börjar med att visa och tala med vänner och bekanta om vikten av Fred och Frihet i världen. Vi pratar om miljö- och klimatfrågor och vi tar till oss av det som skrivs. Jag är engagerad i organisationer som arbetar för miljö- och klimat samt  fred och frihet både lokalt samt internationellt. 


2. Vad drömmer du om?

Om en värld där vi alla hjälps åt att skapa goda förutsättningar både för miljö/klimat och för fred och frihet samt att detta sker världen över på lika villkor.


3. Vilket är ditt viktigaste tips till andra?

Man skall börja med sig själv - det är där förändringen börjar! Det lilla jag kan göra är en god början för något som växer till något stort. Detta tänker jag på varje dag och hur jag själv hanterar frågor i mitt hushåll, hur jag med agerar med tanke på miljö och klimat samt vad gör jag för att kunna hjälpa till i frågor om fred och frihet. Jag kan påverka genom mitt engagemang o upplysa andra - det börjar i det lilla hos var o en.


4. Notes for Peace ska genomföras igen 2019 – vad tycker du om det och vad hoppas du få uppleva?

Erfarenheten från Notes for Peace 2016 i Varberg var en fantastisk upplevelse och jag är enormt stolt att få vara en del av detta. Inför 2019 hoppas jag att det väcker en stor uppmärksamhet hos allmänhet och ett deltagande som visar på vår medmänsklighet. Det är i mötet med människor och olika kulturer vi växer själva! Notes for Peace är just ett sådant möte, genom musik och engagemang som kunskap och erfarenhet sprids. Ser fram emot en mycket spännande och givande dag 2019.

25 visningar